Print Options:

Moinkballs

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

 400 g Rundergehakt
 ½ tbsp Zeezout
 1 tsp Fijn gehakte knoflook
 ½ tbsp Vers gemalen zwarte peper
 1 tbsp Gedroogde peterselie
 20 g Parmezaanse kaas
 60 ml Melk
 1 Ei
 30 g Gekruid paneermeel
 BBQ Rub
 20 Ontbijtspek (plakken)
 BBQ Saus
 Honing
1

Meng het gehakt met het zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, peterselie, Parmezaanse kaas, melk, ei en het paneermeel

2

Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal en rol deze door je favoriete BBQ rub.

3

Wikkel de balletjes met spek en steek er een cocktailprikker in.

4

Meng de BBQ saus met de honing (tweedelen BBQ saus en één deel honing).

5

Leg de balletjes op het rooster boven een plate setter en laat ze ongeveer 45-60 minuten op de BBQ liggen.

6

Smeer de balletjes met de gemaakte saus en laat ze nog 30 minuten op de BBQ garen.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size