400 g Rundergehakt
½ tbsp Zeezout
1 tsp Fijn gehakte knoflook
½ tbsp Vers gemalen zwarte peper
1 tbsp Gedroogde peterselie
20 g Parmezaanse kaas
60 ml Melk
1 Ei
30 g Gekruid paneermeel
BBQ Rub
20 Ontbijtspek (plakken)
BBQ Saus
Honing
1
Meng het gehakt met het zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, peterselie, Parmezaanse kaas, melk, ei en het paneermeel
2
Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal en rol deze door je favoriete BBQ rub.
3
Wikkel de balletjes met spek en steek er een cocktailprikker in.
4
Meng de BBQ saus met de honing (tweedelen BBQ saus en één deel honing).
5
Leg de balletjes op het rooster boven een plate setter en laat ze ongeveer 45-60 minuten op de BBQ liggen.
6
Smeer de balletjes met de gemaakte saus en laat ze nog 30 minuten op de BBQ garen.
CategoryBBQ
Ingredients
400 g Rundergehakt
½ tbsp Zeezout
1 tsp Fijn gehakte knoflook
½ tbsp Vers gemalen zwarte peper
1 tbsp Gedroogde peterselie
20 g Parmezaanse kaas
60 ml Melk
1 Ei
30 g Gekruid paneermeel
BBQ Rub
20 Ontbijtspek (plakken)
BBQ Saus
Honing